.

Saturday, August 21, 2010

Merdeka...Merdeka...Merdeka..!!

"Tanggal 31,bulan 8,57..hari yang bahgia..hari yang mulia kita sambut dengan jiwa yang merdeka.".Kira oklah tu Che Daisy nyanyi..hehehe.Walau tak sesedap mana..tapi janji jiwa patriotik tu ada..:D

Eeemm..bulan 8,bulan merdeka.Kebetulan bulan puasa plak.Dalam masa kita menjalani bulan mulia ini..kehangatan nak menyambut raya pula mengatasi kehangatan untuk menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 53.Che Daisy tak nampak plak bendera2 tergantung dirumah2 yang berdekatan dengan rumah Che Daisy.Lampu liplapliplap..kelip2 tu adalah..ramai yang pasang.Nak raya ler katakan.Terharu plak Che Daisy bila balik dari kerja last week,bila pandang kearah rumah..Che Daisy lihat ada bendera tergantung.Terdetik dalam hati.."Ehh..tu rumah aku..".Actually,Che Daisy pun macam yang lain..bz nak raya je..langsung lupa ujung bulan ni hari merdeka negara kita.Rupa2nya hubby Che Daisy yang gantung bendera tu.Katanya..tak nampak pun rumah lain pasang bendera..saja je dia nak amik feel merdeka..semangat cintakan negara lah katakan.Tapi oklah..at lis apa yang my hubby buat tu..sedarkan Che Daisy kita bukan hanya nak sambut raya..malah nak sambut hari merdeka jugak.

Tapi,bila kita asyik cakap pasal merdeka ni..u all tahu ker apa makna merdeka ni? Eeemm..cuba criter skit kat Che Daisy...kita share apa itu makna merdeka dari sudut hati masing2..boleh? Comment yaa..

p/s :-
Jika ada kelapangan,silalah lawat laman web rasmi Hari Kemerdekaan negara di www.malaysiamerdeka.gov.my

Selamat Menyambut Hari Merdeka..!!

2 comments:

  1. selamat hari merdeka dan selamat berpuasa utk che daisy..hehehe..

    http://keroncongjiwa.wordpress.com/

    ReplyDelete
  2. Tks Mr Buck...Selamat Beraya..:D

    ReplyDelete